Dinimizde ırk ayrımı yoktur

Sual: Tesettüre riayet eden, namazlarını kılan müslüman bir çingene kızıyım. Müslüman bir Türkle evleneceğim. Fakat babam, ırk ayrımı yapıyor, (ileride sorun çıkar diyor). Dinimizde ırk ayrımı var mıdır?
CEVAP
Dinimizde ırk ayrımı yoktur. İkiniz de İslamiyetin emirlerine uyduğunuza göre, hiç bir sorun çıkmaz. Evlenmeniz çok iyi olur.

Sual:1- Çingenelerle evlenilmesi ve onlarla aile kuran kişiye Allah lanet ettiği söyleniyor..
CEVAP
Öyle bir şey yok. En azılı kafir dahi tövbe edince müslüman olur. Makbul bir kul olur.
2-Aynı zamanda bu insanlar ömürleri boyunca hiç yıkanmaz ve de sürekli cünüp olarak dolaştıkları hakkında duyumlar aldım.
CEVAP
Günümüzde Türkler arasında da öyle cünüp gezenler var. Çingenelerin müslüman olanları öyle değildir.
3-Bu insanlar sürekli göçebe hayatı yaşıyorlar, onların kalplerinde hiç mi vatan yer yurt sevgisi yok? Hocam bu ve bunun gibi çok değişik, doğruluğu hakkında hiç bir şey bilmediğim şeyler söyleniyor. Fakat bana anlatılan bu olaylarda Allahın bu insanlara lanet etmesi olayı çok dikkatimi çekti ve biraz da yalancılık hissine kapıldım.Çünkü bu insanlarda Allahın yarattığı kullarından ve aynı zamanda Allah bütün kullarına kıyamet kopuncaya denk mağfiret kapılarını açık tutacağını bildiriyor...
CEVAP
Hepsi Allahın kullarıdır. Kâfirler cezalarını çekecektir.

Sual: Benim sorum Çerkezler ile ilgili olacak. Genel olarak dini inanışları nasıldır? Hanefi mezhebine mi mensuplar? Bizlerle uyuşmayan bir yönleri var mıdır (din konusunda)? Kızları konusunda da bildikleriniz var mı? Genel bilgi verirseniz sevinirim.
CEVAP
Çerkez kızı ile mi evlenmek istiyorsunuz?
Tanıdığım çok çerkez vardır. Çerkezler müslüman, hanefi mezhebinde kimselerdir. Türklerin arasında dinsiz kimseler oluğu gibi onların arasında da kötü kimseler çıkabilir. Dinde ırk üstünlüğü yoktur. Hangi ırktan olursa olsun iyi kimseler iyidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hurmet-i musahere nedir?

Hıristiyan ve dinsizle, ateistle evlenmek

AİLEDE OTORİTE KİMDE OLMALI ?